حیدری، ا، دخیلی رنجو، م، ذوالفقاری، م، ر.۱۳۹۰٫ بررسی تاثیر ضدمیکروبی اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L) برجدایه های coli.E روده جوجه گوشتی. فصلنامه پژوهشهای علوم گیاهی. شماره پیاپی ۲۱ .۶(۱): ۲۵-۳۵٫
جعفری، م، جلیلی، ع، معصومی، ع، ا، حسین زاده، ع، ر، بابا خانلو، پ،. توکلی، ح، ا، میرزائی ندوشن، ح. ۱۳۷۵٫ کتاب سال گیاهان دارویی(توانمندیهای کشور در زمینه گیاهان دارویی). وزارت جهاد کشاورزی( معاونت آموزش و تحقیقات، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع). ۹٫
جمزاد، ز. ۱۳۸۸٫ آویشنها و مرزههای ایران. تهران: انتشارات موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور .
داداش پور، م، رسولی، ا، رضایی، م، ب، سفیدکن، ف، تقی زاده، م، درویش علیپورآستانه، ش. ۱۳۸۹٫ کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس مرزه سهند. دو ماهنامه علمی-پژوهشی دانشور پزشکی دانشگاه شاهد. ۱۸(۹۱): ۲۹-۳۶٫
رسولی، ا. ۱۳۷۴٫ مهارتولیدآفلاتوکسین قارچ Aspergillus parasiticus توسط روغنهای اسانسی. مجله پژوهش وسازندگی، ویژه نامه منابع طبیعی. ۳ :۱۴۶٫
زرگری، ع. ۱۳۶۹٫ گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه تهران. جلد ۴٫
سفیدکن، ف، جمزاد، ز، برازنده، م، م. ۱۳۸۳٫ اسانس Satureja bachtiarica BUNGE به عنوان منبعی غنی از کارواکرول. فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقاتی گیاهان دارویی و معطر ایران. ۲۰(۴): ۴۲۵-۴۳۹ .
سفیدکن، ف، صادق زاده، ل، تیموری، م، عسگری، ف، احمدی، ش. ۱۳۸۶٫ بررسی اثرات ضدمیکروبی اسانس۲ گونه مرزه Satureja khuzistanica JAMZAD&Satureja bachtiarica BUNGEدر دو مرحله برداشت. فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. ۲۳(۲):۱۷۴-۱۸۲ .
شبکه ملی مدارس(رشد). ۱۳۹۳٫ گروههای عمده باکتریها. (تاریخ بروز رسانی: ۵خرداد۱۳۹۳).
Available from: http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/
شهنازی، س، خلیفی سیگارودی، ف، اجنی، ی، یزدانی، د، تقی زاد فرید، ر، اهوازی، م، عبدلی، م. ۱۳۸۶٫ بررسی ترکیبات شیمیایی وخواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه مرزه تالشی(Saturejaintermedia C.A.May.). فصلنامه گیاهان دارویی. سال۷ .دوره ۱ . ۲۵:۸۵-۹۲٫
شیرالی، ر، بابادائی سامان، ر، علیزاده، ا. ۱۳۹۲٫ بررسی ترکیبات تشکیل دهنده و خاصیت ضدمیکروبی اسانس گیاه دارویی مرزه خوزستانی Satureja khuzistanica JAMZAD. دانشگاه تربت حیدریه .
صالحی سورمقی، م، ح. ۱۳۸۵٫ گیاهان دارویی وگیاه درمانی. انتشارات دنیای تغذیه. جلداول.
صداقت، س. ۱۳۸۶٫ شیمی اسانس. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال. ص ۱۶۳٫
ﺻﻔﺎﻳﻲ ﺧﺮم، م، ﺟﻌﻔﺮﻧﻴﺎ، س، ﺧﺴﺮوﺷﺎﻫﻲ، س. ۱۳۸۷٫ ﻣﻬﻢﺗﺮﻳﻦﮔﻴﺎﻫﺎن داروﻳﻲﺟﻬﺎن (ﺗﺮﺟﻤﻪ). ﻣﺠﺘﻤﻊ آﻣﻮزش ﻛﺸـﺎورزی ﺳﺒﺰاﻳﺮان. ۴۴۲ .
صمصام شریعت، ه. ۱۳۷۴٫ پرورش و تکثیرگیاهان دارویی.۸۰ .
طوافی، م، احمدوند، ح، تمجیدی پور، ا، خلعتبری، ع، ر، دلفان، ب، بیرجندی، م. ۱۳۸۹٫ تاثیر اسانس مرزه خوزستانی(Satureja khuzestanica) بر مهار تغییرات گلومرولی در رتهای دیابتی-نفرکتومی یک طرفه. فصلنامه علمی-پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی لرستان. ۱۲(۳)(۴۵): ۵۱-۶۱٫
ﻓﺎﻛﺮﺑﺎﻫﺮ، ز، م. رﺿﺎﺋﻲ، ب، ﻣﻴﺮزا، م، ﻋﺒﺎسزاده، ب.۱۳۸۰٫ ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﻐﻴﻴﺮات ﻛﻤﻲ وﻛﻴﻔﻲ اﺳـﺎﻧﺲ ﻣـﺮزه (.Satureja hortensis L) درﻃﻲ ﺗﻨﺶﺧﺸﻜﻲ در ﻣﺰرﻋﻪ. ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﮔﻴﺎﻫﺎن داروﻳﻲ و ﻣﻌﻄﺮ اﻳﺮان. ۷: ۳۷-۵۱٫
فتاحی، م، شکوهی، ط، هاشمی، م، ب، هدایت، م، ت، اخوتیان، ع، تمدنی، ا، کرمی، ح، مسلمی، د، ایاز، م. ۱۳۸۶٫ شناسایی مولکولی کاندیدا آلبیکنسهای جدا شده از بیماران انکولوژی در چهار مرکز آموزشی- درمانی استان مازندران. (۸۴-۸۵).۱۷(۶۱):۱-۱۱٫
فلوک، ه. ۱۳۸۴٫ ترجمه توکلی صابری، م، ر، صداقت، م، ر. گیاهان دارویی. چاپ ششم. تهران: انتشارات روزبهان.
قاسمی دهکردی، ن، مهدی طالب، ا. ۱۳۸۰٫ استخراج شناسایی و تعیین مقدار ترکیبات موجود در گیاهان دارویی شاخص اصفهان. انتشارات چوگان.
قاسمی دهکردی، ن. ۱۳۸۱٫ فارماکوپه گیاهی ایران. چاپ اول. اصفهان: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت غذا و دارو.
عباسی، خ، سفیدکن، ف، یمینی، ی، ا. ۱۳۸۴٫ مقایسه بازده و ترکیبهای اسانس دو گونه مرزه Saturejarechingeri&Satureja hortensisبا بهره گرفتن از روش تقطیر و استخراج با سیال فوق بحرانی. فصلنامه پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. ۲(۳): ۳۰۷-۳۱۸٫
علیزاده، ا. ۱۳۹۲٫ گیاهان دارویی اندمیک ایران. دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان. جزوه درسی.
مجد، ا، نژاد ستاری، ط، خاودری نژاد، ر، ع، دوستی، ب. ۱۳۸۷٫ بررسی تغییرات کمی وکیفی ترکیبات سازنده اسانس گونه دارویی مرزه خوزستانی(Satureja khuzestanica J)در طول تکوین گیاه وخواص ضدمیکروبی اسانس آن درشرایط in vitro . مجله علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی(JSIAU). 18(1/70):51-60.
محبوبی، م، فیض آبادی، م، م. ۱۳۸۸٫ بررسی اثر ضد میکروبی اسانسهای آویشن، مرزنجوش، مرزه و اکالیپتوس بر باکتریهای اشرشیاکلی، سالمونلاتیفی موریوم و قارچهای آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس فلاووس .فصلنامه گیاهان دارویی. ۳۰: ۳۶ .
محمدی، ف، تبرایی، ب، داوودیان، ا، ملکی، ع، ملک نیا، ش، صادقی فرد، ن، خ، نجاتی، م، تبرایی، ت. ۱۳۹۰٫ بررسی فراوانی مقاومت دارویی ایزوله های انتروکوکوسفکالیس و انتروکوکوس فاسیوم شناسایی ژن Van A/Bدرمیان سویه های مقاوم به ونکومایسین باروشPCR دربیمارستانهای ایلام و کرمانشاه. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. ۵(۵):۱۴-۱۸٫
مرادی، ن، جوادپور، ص، کرمستجی، ا. ۱۳۹۰٫ کاهش حساسیت نسبت به ونکومایسین درStaphylococcus aureus. مجله پزشکی هرمزگان. سال پانزدهم. ۱۵(۳):۱۶۹-۱۷۷٫
مرعشیان، م. ۱۳۸۱٫ ارزیابی و مقایسه اثر اسانس کارواکرول بر درد دندان. دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان. پایان نامه.
مصحفی، م، ح، مهربانی، م، ذوالحسب، ح. ۱۳۸۳٫ بررسی اثرات ضدمیکروبی عصارههای مریم گلی آذربایجانی بر شش سوش میکروبی گرم مثبت و گرم منفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان( مقاله پژوهشی). ۱۱(۲):۱۰۹-۱۱۸٫
معماریان، م، ملک زاده، ف، رضوی، م، ر، دخیلی، م.۱۳۹۰٫ ارزیابی اثرات ضد قارچی اسانس سه گیاه دارویی آویشن، پونه و مرزه بر روی مهار رشد اسپور و تشکیل آن و رشد سلولی قارچ آسپرژیلوی نایجر. فصلنامه یافته های زیست شناسی. ۷(۳): ۱-۹٫
معلم، ا، قاسمی پیر بلوطی، ع، یوسف نعنایی، ص. ۱۳۹۰٫ مطالعه میکروسکوپی میوه و دانه گرده مرزه خوزستانی (Satureja khuzistanica Jamzad). فصلنامهی داروهایی گیاهی. ۲(۳): ۱۹۳-۲۰۱٫
مقصودلو، ی، اصغرپور، ا، آریایی، پ. ۱۳۹۲٫ اثرافزودن اسانس مرزه خوزستانی(Satureja khusestanica) بر خصوصیات باکتریایی،شیمیایی وحسی سوسیس فرانکفورتر. نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. ۲(۳): ۲۷۹-۲۹۴٫
مکی زاده تفتی، م، نقدی بادی، ح، ع، رضازاده، ش، ع، اجنی، ی، کدخدا، ز. ۱۳۸۹٫ ارزیابی خصوصیات گیاه شناسی و بازده و اجزای اسانس اکوتیپهای آویشن کرمانی درایران(Thymus carmanicus Jalas). فصلنامه گیاهان دارویی. ۹(۴(۳۶)): ۵۷-۶۵٫
میر جلیلی، م. ۱۳۸۲٫ جایگاه اقتصادی گیاهان اسانسدار در جهان. مجله زیتون. ۲۶: ۱۵۶٫
خصوصیات فیتوشیمیایی و بیولوژیکی اسانس دو گونه مرزه ایرانی۹۳- فایل ...