(۱
(۲
(۳
- تصمیمگیری: در این مرحله مقدار آماره آزمون محاسبه شده با مقدار بحرانی مرحله سوم مقایسه میشود. اگر آماره آزمون در ناحیه پذیرش قرار گیرد ، فرض در سطح اطمینان (α – ۱) ۱٠٠ درصد پذیرفته میشود، در غیر این صورت داده های نمونه دلیل محکمی بر تایید ارائه نداده و آن را رد میکنند. (آذر و مومنی،۱۳٨۸: ۱٠٨-۱۱۱)
۳-۷-۲) آزمون کولموگروف - اسمیرنف
آزمون کولموگروف- اسمیرنف ، روش ناپارامتری سادهای برای تعیین همگونی اطلاعات تجربی با توزیعهای آماری منتخب است ، و فرض صفری که آزمون خواهیم کرد، توزیع مشاهدات و توزیع مشخصی (با پارامتر معینی) است که با حدس یا قرائن مختلف فکر کردهایم توزیع مشاهدات با آن توزیع مشخص همخوانی دارد. (همان منبع:۳۲۷)
در این پژوهش نیز، جهت سنجش نرمال بودن متغیرهای تحقیق از آزمون کولموگروف- اسمیرنف استفاده شده است و فرض صفر این آزمون نرمال بودن متغیر است.
۳-۷-۳)ضریب همبستگی و مدل رگرسیون
تحلیل همبستگی ابزاری آماری برای تعیین نوع و درجه رابطه یک متغیر کمّی با متغیر کمّی دیگر است. ضریب همبستگی یکی از معیارهای مورد استفاده در تعیین همبستگی دو متغیر میباشد. ضریب همبستگی شدت رابطه و همچنین نوع رابطه (مستقیم یا معکوس) را نشان میدهد. این ضرایب بین ۱ تا ۱- است و در صورت عدم وجود رابطه بین دو متغیر برابر صفر میباشد.(همان منبع:۱۱۱).
در این پژوهش با توجه به فرضیات که به صورت رابطهای هستند، به نظر استفاده از ضریب همبستگی و مدل رگرسیون روش مناسبی است. مدل رگرسیون مدلی است که نحوه ارتباط یک متغیر وابسته۱ با چند متغیر مستقل۲ یا پیشبین۳ را نشان میدهد. در استفاده از مدل رگرسیون باید به این نکته توجه کرد که اگر متغیر وابسته ، پیوسته۴ باشد آنگاه مدل رگرسیون خطی و در غیر این صورت غیرخطی خواهد بود.
با توجه به طیف لیکرت متغیر وابسته و میانگینی که از گویه های زیرمجموعه آن گرفته میشود میتوان گفت متغیر وابسته ، پیوسته و در نتیجه مدل رگرسیونی مورد استفاده خطی خواهد بود.
مدل رگرسیون خطی چندگانه به صورت زیر است:
فرمول (۳-۵)
مقدار ثابت یا عرض از مبدا، ضریب رگرسیونی و جمله خطا را نشان میدهد. متغیر وابسته و متغیر مستقل است.
فرضیه مورد آزمون برای معنیداری ضرایب به صورت زیر میباشد:
آزمون معنیداری ضرایب رگرسیون با بهره گرفتن از آزمون t انجام میشود، که به صورت فرمول زیر است:
فرمول (۳-۶)
که انحراف معیار برآوردگر است.
نرمافزارهای آماری برای معنیداری یا عدم معنیداری ضرایب یا …، سطح معنیداری۱ یا p-مقدار۲ را معرفی میکنند که اگر سطح معنیداری کمتر از ۰۵/۰ باشد فرض صفر رد میشود و ضریب از نظر آماری، تفاوت معنیداری با صفر دارد وگرنه ضریب بی معنی است.
در این پژوهش برای هرکدام از مدلها پس از برآورد ضرایب، آزمون t و سطح معنیداری آن ارائه شده است و معنیداری یا عدم آن مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
در این فصل می خوانید:
آمار توصیفی
آمار استنباطی
آزمون نرمال بودن داده ها
آزمون فرضیه اهم
مقدمه