C
۱۱٫۹۹-۰٫۰۱
D
۰
برای انجام پیشبینی بر روی خوشههای بهدست آمده و کارهای مرتبط با آن استفاده از نرمافزار Clementine 12 انجام شده است. در این نرمافزار به دلیل فراهم کردن محیط بصری زیباتر، استفاده از روشها و ابزارهای کشف دانش در پایگاهداده بهصورت شبکهای از گرهها و جریانها، امکان مدلسازی در پایگاهداده را سهلتر و برای کاربر آسانتر کرده است. مراحل اجرای درختتصمیم C5 در شکل ۴-۴ نشان داده شده است.
شکل ۴-۴ مراحل ساخت درخت تصمیم C5
پیشبینی های انجام شده برای خوشه های بدست آمده در جدول ۴-۷ نشان داده شده است.
جدول ۴-۷ پیش بینی با بهره گرفتن از روش درخت تصمیمC5
عنوان خوشهها
دقت درستی پیش بینی
خوشه ۱
۷۸٫۱۵%
خوشه ۲
۷۱٫۶۸%
خوشه ۳
۷۶٫۳۴%
خوشه ۴
۷۴٫۵۹%
از آنجا که این تحقیق نشان داده، تکنیکهای دادهکاوی میتوانند پیشرفت تحصیلی دانشجویان را با دقت پیشبینی کنند و از اینرو به تجزیهوتحلیل و تعیین عوامل مهم اجازه میدهند.بعد از انجام پیشبینی، نوبت به ارزیابی آنها می رسد که در ادامه شرح داده شده است.
۴-۲-۵- ارزیابی
با توجه به بررسیهای انجام شده بر روی تعداد خوشه در الگوریتم k-means و استفاده از شاخص SSE خروجی از دیدگاه تعداد خوشه مناسب، قابل اطمینان میباشد.
اعتبار و قابلیت اطمینان از نتایج ارزیابی به دقت مدلهای پیشبینی بستگی دارد.هرچه مدلهای پیشبینی دقت بالاتر و قابلیت اطمینان بیشتر داشته باشد، نتایج ارزیابی معتبر خواهد بود. در این تحقیق هردو مدل پیشبینی به خوبی انجام شده و دقتی بالاتر از %۶۵ داشتهاند، از اینرو نتایج، قابل اعتماد و معتبر تلقی میشوند و درنتیجه در ارزیابی مدل میتوان گفت که مدل به هدف ابتدایی خود که همان پیشبینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان بوده نایل گردیده است.
نتایج ارزیابی همانطور که در شکل ۴-۵ نشان داده شده است مهمترین متغیرهای پیشبینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان معدلهای دریافتی ترمهای گذشته آنها بوده است.این یک نتیجه بصری است که نشان میدهد دانشجویانی که در ترمهای گذشته موفق به کسب معدل بالا شدهاند در ترم ششم نیز معدل بالایی کسب میکنند. برخی از متغیرهای دیگر همچون سال ورود به دانشگاه و وضعیت اشتغال دانشجو در تعیین معدل دریافتی آن تاثیر زیادی داشتهاند.
شکل ۴-۵ اهمیت فیلدها در پیشبینی معدل ترم شش دانشجویان
۴-۲-۶- بهکارگیری مدل
مدل در این تحقیق راهکاری جهت اطمینان و استفاده هرچه بیشتر مدیران آموزشی از تکنیکهای دادهکاویآموزشی میباشد.
۴-۳- فرایند طراحی و پیادهسازی داشبورد
طراحی و پیادهسازی داشبورد شامل مراحل اجرای فرایند دادهکاوی، تدوین شاخص و